IFKS 2019 Echtenerbrug

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Vandaag wordt er weer een Olympische baan gevaren. Kort voor de start worden we getrakteerd op een beste hoosbui. Het zicht is dusdanig slecht dat de bovenboei compleet uit zicht is, dus volgt er uitstel. Ondertussen staat er een stevige bries, kracht 4, met af en toe een vlaagje.

Foto Thomasvaer

We twijfelen nog over een rif in het grootzeil en besliten uiteindelijk op het laatste moment om deze er toch in te zetten. Daardoor komen we iets te laat aan bij de start, maar de weg is vrij om meteen over stuurboord weg te klappen. Vanaf een laatste plaats valt er alleen maar te winnen dus kan er vol op de aanval gezeild worden.

Foto Thomasvaer

Vrije wind en een mooie lange slag vertalen zich in een prima begin, als 6e ronden we de bovenboei. Richting de gijp-boei gaan we het gevecht aan met Blauhus en weten als binnenste schip overlap te krijgen. Bij de gijp gaan we ze dan ook definitief voorbij.

Foto Thomasvaer

Toch weten ze ons, net als de Drie Haringen in het kruisrak weer terug te pakken en zodoende gaan we het voordewindse rak als 7e in. Met de loet erin weten we ons handig binnen de Drie Haringen te manoeuvreren en bij het onderhalen van de benedenboei pakken we ze definitief.

In het kruisrak weten we alsnog Blauhus te pakken en in de ruimewindserakken via de gijpboei zetten we de achtervolging in op de Raerder Roek. De aansluiting wordt gevonden en bij de bovenboei weten we ze te pakken. Nog een laatste keer al loetend naar beneden en dan met het laatste restje energie de elementen trotseren in het kruisrak.

Na een prachtige inhaalrace komen we als vierde over de lijn. Blijken we toch nog energie te hebben om hard te juichen 😉


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s