Vrienden

Na drie jaar keihard zeilen met een studententeam in de kleine a-klasse was het tijd voor een nieuw avontuur. Groter, groener, langer en sneller. In 2013 hebben wij ons debuut gemaakt in de grote klasse van de IFKS met skûtsje Verwisseling. Doel: eerste worden in de grote A-klasse van de Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen. Alle grote dromen beginnen klein en daarom hebben we de afgelopen jaren hard getraind, geklust en zelfs de boot verbouwd om alles uit het schip te kunnen halen. We varen elk jaar vele wedstrijden in het voorseizoen, waarvan we dit jaar de Mattenschippersrace weer op onze naam hebben gezet. Toch blijft het winnen van de IFKS de ultieme uitdaging. Dit jaar starten we opnieuw in de B, met als doel de promotie naar de sterke A-klasse.

In de winter van 2014/2015 hebben wij het schip verlengd, om vooral vóór de wind net zo snel te kunnen varen als de rest. Met deze grotere lengte mogen we ook meer zeil voeren. Afgelopen jaar hebben wij een gloednieuwe fok kunnen kopen, die ons letterlijk door verschillende wedstrijden heen heeft gesleurd. Naast deze verbeteringen is er daar elke winter weer het standaard onderhoud, zoals het schilderwerk en het netjes houden van het houtwerk. Om het onderhoud en vooral de verbeteringen mogelijk te maken, zijn we op zoek naar Vrienden en Sponsoren. Door een jaarlijkse financiële bijdrage van minimaal €50,- helpt een Vriend terugkerend onderhoud, maar vooral investeringen in bijvoorbeeld een nieuw grootzeil mogelijk te maken.

Alle Vrienden van de Verwisseling zijn van harte welkom tijdens de wedstrijden van het voorseizoen, naseizoen en natuurlijk de IFKS. Daarbij wordt er in juni/juli een vriendendag georganiseerd. Ervaar daar zelf hoe hard het skûtsje zeilt en geniet met het hele team van een uitgebreide maaltijd. Daarnaast worden Vrienden via onder andere de nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de zeil- en klusbelevenissen van de Verwisseling.

Wil je vriend worden van skûtsje Verwisseling? Maak dan een bedrag van minimaal €50,- over naar rekeningnummer NL11 INGB 000 760 2003 ten name van Zeilvereniging Verwisseling o.v.v. je eigen naam en stuur je contactgegevens naar skutsjeverwisseling@gmail.com, zodat wij je op de hoogte kunnen houden van alle activiteiten. Als je liever niet zelf overmaakt, kan je via bovenstaand mailadres een machtigingsformulier aanvragen.